(Over)winnen doe je niet alleen!

25 juni 2018

Support? Hoe belangrijk is het hebben van support om je heen eigenlijk?  Net een stapel mails weggewerkt, in de verte een prijzenkast welke mooi gevuld is en op mijn bureau een foto van mijn familie met ouders, broer en zussen. Wat was ik geweest zonder hulp van mensen om mij heen? Hoever was u gekomen zonder hulp? Uiteindelijk heeft iedereen hulp nodig. Of het nu met dagelijkse dingen is,  het opstellen van een optimaal trainingsprogramma of om binnen te komen bij (grote) sponsoren die je weer een stapje verder kunnen helpen. Natuurlijk, er kunnen nog veel dingen beter in dit land, maar slecht hebben we het zeker niet.  Er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar en er zijn veel kansen welke benut kunnen worden.

 

Een van de eerste kansen voor mij was toen ik vijf jaar oud was en mijn eerste handbike kreeg. Ik kreeg de kans om mijn eigen wereld te verbreden en mijn vrijheid enorm te vergroten. Mijn armen waren toen zeker niet sterk genoeg om helemaal alleen te kunnen fietsen, maar ik de kans was er om mijn armen sterker te maken en zo mijn wereld te vergroten. Doordat ik heel veel gebruik maakte van mijn handbike, kreeg ik uiteindelijk in 2009 de mogelijkheid om op de Wereldkampioenschappen handbiken in Italië te starten. Niet sterk en slim genoeg om ook maar in de buurt van een top-10 plaats te komen. Wel een kans om het mee te maken, te leren en verder vooruit te kijken..

 

Hoe mooi is het om elkaar te helpen waar kan? Als topsporter moet ik soms uit mijn ‘cocon’ stappen/rollen en mij beseffen dat de rol als topsporter meer is dan maximale wedstrijd resultaten behalen. Als paralympische topsporter is het belangrijk om zowel valide als invalide mensen te laten zien wat er mogelijkheid is. Ja, dit hangt zeker af van je handicap, maar het gaat vooral om het maximale uit het leven te halen. Te kunnen genieten, met sport als een heel belangrijk onderdeel hiervan. Tot op de dag van vandaag ben ik mijn ouders, familie en mijn begeleidingsteam enorm dankbaar voor de support die ze mij gegeven hebben. Uiteindelijk is het dan aan de persoon zelf om het maximaal te benutten en dit probeer ik dan ook iedere dag.  Dus, wees dankbaar voor de hulp die je krijgt en help andere waar je kunt, dat maakt het leven net weer iets mooier!

Related Post