Uiteindelijk verliep het weekend geheel anders. Door de zeer slechte  waterkwaliteit in het meertje van ‘Parque Casa de Campo’, moest de organisatie helaas besluiten om er een ‘run-bike-run’ van te maken. Met de investeringen in het wheelen de afgelopen periode, was dit voor mij eigenlijk geen probleem. Helaas is er in het regelement vastgelegd dat er dan wel ‘slechts’ 75% van de punten gegeven zou worden wat dan weer niet ideaal is voor mijn ranking maar dit is wat het is.

Rond de middag gingen we van start voor 3 kilometer wheelen, ruim 21 kilometer handbiken en dan nog eens 5 kilometer wheelen. De dag ervoor al het plan gemaakt om helemaal uit te gaan van mijn eigen krachten en dus samen met trainer Guido Vroemen een goed ‘pacing’ plan gemaakt. Hierdoor had ik na het eerste onderdeel geen echt gat geslagen maar vanaf de handbike voelde ik mij meteen sterk. Het was een behoorlijk zwaar parkoers en hierdoor kon ik een flink verschil maken met de rest van het veld. De laatste 5 kilometer kon ik goed afwerken op een stevig, stabiel, tempo en zo kwam ik als eerste over de finish voor mijn zevende Europese titel triathlon! De EK titel werd, ondanks dat het geen echte triathlon was, toch vergeven door World Triathlon. De Oostenrijkse Florian Brungraber werd tweede op 5 minuten, langsgenoot Geert Schipper behaalde het brons.

 

Conclusie: zeer sterke wedstrijd en de eerste punten voor kwalificatie Parijs 2024 zijn binnen!