Abu Dhabi, 24 november 2022 – Voor de zesde keer op een rij de beste van de wereld. 

Een lang, maar succesvol seizoen. Eind november stond ik aan de start bij mijn laatste wedstrijd van 2022: de Wereld Kampioenschappen Triathlon in Abu Dhabi. Ik mocht mijn wereldtitel op de triathlon verdedigen. Gelukkig met succes! Voor de zesde keer op rij mocht ik deze titel op mijn naam schrijven.

Na een koud winterweekend in Nederland reisde wij, op zondag 20 november, af naar Abu Dhabi voor de Wereld Kampioenschappen Triathlon 2022. Het temperatuurverschil was ongeveer 30 graden met Nederland. Met heel Team NL vertrokken wij die kant op, een dag na de race van de Formule 1 op het circuit in Abu Dhabi. Het hotel lag letterlijk aan en over het circuit heen en dit was al een hele unieke ervaring an zich.Begin van de week stonden er een aantal trainingen met het team op het programma, gevolgd door de check-in van de materialen op woensdag. In de middag bleef nog wat vrije tijd over. Op dat moment was er een testevent van de Formule 2 op het circuit naast het hotel. Ik kwam in contact met het Nederlandse team van Van Amersfoort Racing en, samen met Daaf, kregen de unieke kans om in de pitstraat te kijken. Normaliter geen ideale voorbereiding, maar dit was geweldig en het gaf mij veel energie voor mijn wedstrijddag op donderdag.De dag van de race verliep erg goed. Het zwemmen koste mij iets meer moeite dan normaal, omdat ik meer focus had gelegd op het wheelen de laatste maanden. Dit was ook mijn doel van de laatste periode, mede door de marathons (Berlijn, London en New York). Deze stonden allemaal eind van het jaar op mijn programma. Op de fiets deed ik wat ik moest doen en met het laatste onderdeel wheelen kon ik alles geven wat ik nog in mij had en waar ik veel op getraind had. Met ruim twee minuten (!) voorsprong op de, Oostenrijker Florian Brungraber, nummer twee kwam ik over de finish. Mijn Nederlandse collega Geert Schipper eindigde op een knappe derde plek. Yes! Het seizoen van 2022 is meer dan geslaagd.Het was tijd om weer naar huis te gaan en te genieten van een weekje vakantie/ rust. Het was een geweldig seizoen, gevuld met nieuwe ervaringen.– Jetze –