Ambassadeur

De sport heeft mij heel veel gebracht en hier ben ik enorm dankbaar voor. Dit wil ik graag uitdragen en mensen helpen met mijn ervaringen. Niet om van iedereen een topsporter te maken, maar wel helpen om iemand het maximale uit zijn leven  te halen. Hier is sport een mooi hulpmiddel voor, zeker als je lichaam niet altijd doet wat je zou willen.

Move Forward by Hollister

Move Forward betekent vrij vertaald ‘vooruit bewegen’. Dat is precies waarover Move Forward gaat. Een rolstoel beperkt je in je mobiliteit. Met Move Forward wil Hollister daar iets aan doen. Juist voor mensen in een rolstoel is bewegen ontzettend belangrijk. Jetze Plat en Laura de Vaan, allebei professioneel paralympisch handbikers, zijn de ambassadeurs van Move Forward. En daar zijn we ontzettend trots op! Move Forward organiseert in samenwerking met de landelijke revalidatiecentra clinics om u kennis te laten maken met het handbiken. Waarom? Omdat bewegen gezond is en zorgt voor een goede mentale en fysieke balans. Hollister Nederland is de trotse initiator van deze activiteiten en nodigt jou van harte uit om deel te nemen.

 

Waarom ben ik ambassadeur?
“In 2012 is het idee van dit project ontstaan. Ik werd gevraagd als ambassadeur en had weinig tijd nodig om hier ja op te zeggen. Een uniek project waarbij ik mijn ervaring als topsporter mag delen maar vooral mensen kennis mag laten maken met een handbike. Een ongeval, ziekte of welke reden ook heeft ervoor gezorgd dat iemand voor een nieuwe, grote uitdaging staat: het leven weer zo goed als mogelijk oppakken. Ik help ze enorm graag om te laten zien wat er nog allemaal mogelijk is. Super speciaal en super trots dat ik ambassadeur mag zijn van dit mooie project waar tevens ook mijn bijdrage voor de Handbikebattle onder valt.”

Fonds Gehandicaptensport

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dat doen wij door middel van het financieren van sportevenementen, het beschikbaar stellen van subsidies aan sportorganisaties zonder winstoogmerk, het werven van (financiële) middelen en het geven van voorlichting. Fonds Gehandicaptensport heeft een uniek domein. Wij  zijn namelijk het enige Fonds dat zich uitsluitend richt op sport (zowel de breedte-, als de topsport) en er is voor alle sporters met een handicap (lichamelijke, zintuigelijke en/of verstandelijk).

 

Waarom ben ik ambassadeur?
“Het geeft echt een kick om in je handbike valide wielrenners in te halen. Natuurlijk kunnen niet alle kinderen met een handicap topsporter worden, maar ik zou ze wel heel graag allemaal de mogelijkheid geven om door middel van sport hun grenzen te verleggen. Want kan niet, bestaat vaak niet. Wel zal je er hard voor moeten werken!”

Be PROUD

De Dopingautoriteit is dé onafhankelijke anti-dopingorganisatie in Nederland. De missie van de Dopingautoriteit is het realiseren van een dopingvrije sport in Nederland. Zij doet dat in opdracht van de overheid (ministerie van VWS) en de landelijke sport (NOC*NSF) en werkt daarbij met vele nationale en internationale organisaties samen.

 

Waarom ben ik ambassadeur?
“Ik ben nu sinds 2011 op internationaal topniveau bezig. Veel mooie prijzen kunnen pakken, maar ook heel vaak de 2e, 3e of 4e plek, “net-niet” plekken noem ik het altijd maar. Natuurlijk is dat mentaal ongelooflijk lastig, omdat je dat extra stapje wilt maken en soms weet je niet zo goed hoe je dat moet doen. Maar er zijn zoveel verschillende manieren waarop je je prestatie nog kan verbet
eren, en doping komt gelukkig niet voor in mijn gedachten om die kant op te gaan. Omdat je weet dat het valsspelen is. Daarom support ik Be PROUD!

Mike Multi Foundation

De Mike Multi Foundation is opgericht in 2013. De Foundation was een cadeau van het personeel van Multi Supplies aan Mike “Multi” van der Laarse. Voor Mike was het vrij snel duidelijk dat de Foundation zich in zou gaan zetten voor mensen met een lichamelijk en/of verstandelijke handicap zodat ook zij kunnen gaan sporten. Zijn moeder Lenie van der Meer werkte al met lichamelijke en/of gehandicapte sporters, en dit wilde hij graag op deze manier voortzetten. De foundation is voornamelijk actief in de omgeving Aalsmeer.

 

Waarom ben ik ambassadeur?
“Mike ken ik al enige jaren. Een enorm passievol, energiek een zeer goed persoon met wie ik een zeer goede band heb opgebouwd. Het MMF ondersteund mij om doelen beoogde (sportieve) doelen te behalen. Ik zet mij vervolgens heel graag in om nieuwe en jonge sporters in de omgeving te helpen met mijn ervaring.”

X