Winst bij World Cup Iseo!

25 juni 2018

Op zaterdag 30 juni stond er een belangrijke WPE triathlon wedstrijd op het programma. Belangrijk om punten te halen voor de Wereldranglijst met oog op het WK later dit jaar en natuurlijk de Paralympische Spelen van Tokio.

 

In zeer warme omstandigheden gingen we om 17:00 uur van start met zware zwemomstandigheden. Flinke golven die van alle kanten kwamen, lastig om ritme te vinden en zo kwam mijn ‘waterpolsslag’ van vroeger nog wel goed van pas.. Een voor mij dramatische zwemtijd van 11 minuten, maar gelukkig had alle concurrentie hier ook last van en wist ik dus alsnog een voorsprong te pakken. Het fietsonderdeel ging goed. De progressie die ik ook dit jaar weer op de fiets heb kunnen maken was voelbaar, veel vermogen en ondanks de vele U-bochten een gemiddelde van ruim 40 km/h over 20 kilometer. Het looponderdeel in de racerolstoel was zeer technisch door het mooie centrum van Iseo. Echter had ik met zwemmen en fietsen al zo’n gat geslagen met de concurrentie dat finishen het belangrijkste was en de punten weer op te kunnen schrijven. Dit lukte, ik kwam ruim binnen het uur over de finish en uiteraard super tevreden over de race!

 

Nu volgt een lang trainingsblok in Italië om vervolgens op 2 (tijdrit) en 4 (wegrit) augustus aan de start te staan voor de Wereldkampioenschappen handigen in het Italiaanse Maniago!

Related Post