Jetze sportman van het jaar 2018 in de gemeente Nieuwkoop!

20 maart 2019

Langeraar | Een goedgevulde en mooi aangeklede Altior-kantine was het toneel waar alweer voor de tiende keer de sportprijzen van de Gemeente Nieuwkoop werden verdeeld. De organisatie maakte er in samenwerking met het publiek en de hoofdrolspelers een schitterende avond van en eenieder kan terugkijken op een zeer geslaagde editie van de Sportverkiezing Nieuwkoop.

Na de uitreiking van de sportorganisatie, sportvrijwilliger en sporttalent van het jaar, werd de avond werd afgesloten met de categorieën Sportvrouw en Sportman van het jaar. Hierbij eerst de dames aan de beurt waren. Schaatssters Melissa Wijfje en Annouk de Rijk – van der Weijden en crosser Dagmar Smid behoren tot de genomineerden. Voor Annouk was dit podium inmiddels bekend terrein en ook in haar laatste jaar als actieve topsportster wist ze dit eremetaal te veroveren. Van der Weijden werd beloond om haar indrukwekkende finale in de schaatssport en uit handen van Wilfred Geerlof van hoofdsponor Zoetemelk Media Services, kreeg zij voor de laatste keer in haar imposante loopbaan de trofee uitgereikt.
Jens Toornstra, schaatser Wessel Ubink en handbike en wereldkampioen paratriatlon Jetze Plat gingen uitmaken wie er met de laatste te vergeven trofee naar huis zou gaan. Wederom viel een unaniem juryrapport de winnaar ten deel toen André van der Voort de naam Jetze Plat uit de envelop trok. De winnaar werd hierna nog even extra in het zonnetje gezet vanwege zijn werelduurrecord dat hij twee dagen eerder in Alkmaar had veroverd. De reportage, gemaakt door vrijwilligers van 0172SPORT, werd getoond op het grote scherm en een daverend applaus voor de laatste winnaar sloot de avond op gepaste wijze af.

De organisatie van dit evenement, bestaande uit voorzitter Marianne Hebbink, André van der Voort, John Kwakkenbos, Leo Turkenburg, Maarten van der Pijl, Theo Leliveld en uiteraard grondlegger Adrie van Lith verdienden een grote pluim en kunnen terugkijken op een zeer geslaagde editie. Er is iets neergezet waar deze gemeente heel trots op mag zijn. Het is dan ook niet meer dan terecht hen allemaal even te noemen.
De editie van 2019 zal in de organisatorische handen komen te liggen van 0172SPORT ondersteund door hopelijk zoveel mogelijk mensen van de huidige organisatie. Zij hebben aangetoond dat De Sportverkiezing Nieuwkoop bij hen in goede handen is!

Related Post