Twee dagen genieten in een nieuwe (sport)wereld.

25 juni 2018

Toen ik eind december te horen kreeg dat ik genomineerd was voor de ‘Laureus Award’, was ik natuurlijk enorm vereerd. Nu hoor ik u denken, Laureus Award, wat is dit precies? In Nederland is Laureus helemaal niet zo bekend. De foundation en academy zet zich in om sport over de hele wereld sport mogelijk te maken en daarnaast organiseren ze één keer per jaar een gala met grote sportprijzen. De ‘Laureus World Sports Awards’ zijn prestigieuze sportprijzen, die jaarlijks worden uitgereikt aan de grootste sportmannen en – vrouwen ter wereld. Hier zitten winnaars bij zoals Usain Bolt, Serena Williams en als enige Nederlandse ooit; Esther Vergeer.

 

Een enorme eer dus, na een bijzonder jaar in 2017, om hiervoor genomineerd te worden! Samen met mijn zusje vlogen we naar Monaco. Alles op en top geregeld, van luxe vlucht tot een fantastisch hotel. De avond van het gala was eveneens groots. Een geweldige show, ontmoetingen met onder andere Roger Federer en Fabian Cancellara en veel mooie winnaars. Helaas voor mij, ging de prijs voor ‘sportsperson of the year with a disability’ naar de Zwitserse Marcel Hug. Een groot atleet (marathon rolstoel atleet) en absoluut verdiend! Uiteraard ging de avond voornamelijk over de sportprijzen maar ook werden er zeer bijzondere verhalen verteld wat Laureus wereldwijd doet. Zeer inspirerende verhalen van de straatjongens in Dublin tot aan zeer arme gebieden in Zuid-Afrika. Mooi wat sport kan doen, al is het soms maar tijdelijke blijdschap, het help soms om even alles te vergeten en gewoon plezier te maken!

 

Dat we het in Nederland in de internationale (paralympische)  sportwereld goed doen blijkt maar weer dat naast mij ook Bibian Mentel genomineerd was. Een vrouw waar ik alleen maar enorm veel respect voor kan hebben en heel tof om dit met elkaar mee te maken!

 

Uiteindelijk ook heerlijk weer terug te gaan, te doen wat je het liefste doet en dat is toch voornamelijk het trainen en mogen werken voor de gestelde doelen. Voor mij staat het volgende seizoen alweer op het punt van beginnen. Na een breukje in mijn pols afgelopen winter gaan de trainingen ondertussen weer erg goed en kijk ik uit naar de komende wedstrijden. Naast de wedstrijden zal ik nog diverse handbike-clinics geven, presentaties geven bij scholen/bedrijven en andere projecten. Mooi om doormiddel van mijn topsportleven steeds meer mensen in aanraking te brengen met de mogelijkheden van sport voor iemand met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.  Daarnaast komen de warmere temperaturen er weer aan en dan is het natuurlijk extra lekker om buiten te zijn én te handbiken! Of het nu naar de supermarkt, een ronde toeren of over onverharde wegen is: Geniet!

Related Post