Fotostudio Enjoy

Het perfecte plan.

8 januari 2020

Nog 235 dagen om het perfecte plan af te werken voor het moment van de grote uitdaging: Strijden voor drie gouden medailles in vier dagen tijd. Blind staren op die drie dagen en zorgen dat alles perfect verloopt. Daar heb ik wel van geleerd dat dit een utopie is: pefect zal het namelijk nooit verlopen. Het is juist belangrijk om op de momenten dat het net anders loopt dan je zou willen, snel en goed te kunnen schakelen om het uiteindelijk toch tot een goede einde brengen. Dat heb ik, mede dankzij de Paralympische Spelen in Londen én Rio wel geleerd. 

Juist de voorbereiding is ook zo gaaf. Dag na dag jezelf verbeteren met de mensen om je heen. Nee, ik geniet echt niet van iedere training en gelukkig voel ik mij vaak goed en sterk, er zitten zeker ook waardeloze trainingen bij. Juist die zijn misschien minder waardeloos dan ik op dat moment denk. Het zet mij op scherp, zorgt er voor dat ik weer extra nadenk en waar nodig dingen aanpas. Nog een goede 33 weken te gaan tot het moment waar ik zo naar uit kijk. Maar ook kijk ik uit naar deze 33 weken, want het gaat bijzonder worden! 21 januari vertrek ik naar Namibië voor een trainingsstage op hoogte. Een eer dat Louis Delahaije, hoofdcoach van het de Olympisch triathlon selectie, mij vroeg of ik aan wilde sluiten bij hun trainingskamp op een zeer goede locatie, omringt door absolute topatleten. Ik kijk er naar uit omdat het weer een nieuwe locatie is en ook ben ik er van overtuigd dat ik hier weer een stapje sterker ga worden. 

5 maart is dan vervolgens de start van mijn wedstrijdseizoen met een triathlon op het circuit van Abu Dhabi. Het moment om mij officieel te kunnen kwalificeren voor de Paralympische race in Tokio op 30 augustus. Na deze race zal ik nogmaals op trainingsstage gaan in het mooie Spaanse Girona. Vanaf april komt het seizoen dan echt op gang, met enkele Nationale en Internationale wedstrijden om het eerste weekend van mei in actie te komen op het WK triathlon in het Italiaanse Milaan.  Een goede maand later, met tussendoor nog andere wedstrijden,  valt het startschot voor de Wereldkampioenschappen handbiken in het Belgische Oostende, inmiddels bekend terrein na diverse World Cup wedstrijden. Aansluitend een korte ‘reset’, even rust zonder fiets om vervolgens verder te bouwen voor het tweede deel van seizoen 2020! Beginnend in Livigno, waar we een huis gehuurd hebben in het Italiaanse plaatsje (tevens bekend terrein) om één maand op hoogte (+2000m) te leven en te mogen trainen in de prachtige bergen. Daarna zijn de laatste specifieke voorbereidingen om half augustus af te reizen naar Tokyo voor mijn derde Paralympische Spelen. 

Zeker een uitdagende ‘klus’. #2020focus, een traject waar ik al een hele tijd mee bezig ben met vooral als doel om telkens weer een stapje sterker, sneller en slimmer te worden. Een fantastisch begeleidingsteam om mij heen met onder andere als hoofdtrainer Guido Vroemen en krachttrainer Johan Versluijs.  Walter, Bart, Menno en Rob. Belangrijke mensen om het plan zo goed mogelijk te maken en ook zo goed mogelijk te laten verlopen. De geweldige groep privé sponsoren naast NOC*NSF en de bonden, ben ik trots dat we ook alles kunnen doen wat nodig is. Dit zal ook zeker nodig zijn, want drie keer maximaal presteren in vier dagen tijd, in zware omstandigheden is niet niks en geeft mij enorm veel motivatie om het maximale er uit te halen. Ik hoop dat ik jullie mee kan laten genieten in dit mooie traject. Niet vasthoudend aan ‘het perfecte’, wel alles geven voor het maximale! 

Related Post