Einde seizoen 2019!

5 november 2019

“Doe maar even rustig, het werk is gedaan!” Seizoen 2019 is ten einde en ik zit er nog heel lekker in, voel me fit en nog gemotiveerd. Maar het is klaar, tijd om de focus even te verleggen met oog op een mooi en intensief 2020 seizoen! De grootste winst voor dit jaar was eigenlijk wel dat ik nog iets stabieler was dan andere jaren. Weinig ‘slechte’ dagen wat ik voor mij gevoel wel echt de danken heb aan mijn ‘baan avontuur’, waar ik een super goede basis heb kunnen leggen.  13 maart was voor mij het eerste belangrijke moment van het jaar, hoeveel rondes zou ik op de 250 meter indoor wielerbaan van Alkmaar (Het Sportpaleis) kunnen afleggen? Maar vooral de specifieke trainingen, de eindeloze rondjes op de meestal lege wielerbaan. Met het vaste verzet (geen versnellingen, geen remmen) bleef het maar doorgaan. De ene keer ging het beter dan de andere keer maar telkens waren het super goede trainingsprikkels. Leuker dan de soms saaie uren op de Tacx kijkend naar een schermpje. Ik hou van de snelheid. Daarover gesproken, de crossmotor staat tot september volgend jaar op slot. Hoe graag ik ook mijn hobby uit oefen op mijn KTM, beter niet, geen onnodige risico’s opzoeken. Keuzes. 

Na een kleine 57 minuten passeerde ik het huidige record van 42,165 kilometer op naam van Geert Schipper. Nog drie minuten alles geven in een zeer goed gevuld Sportpaleis en na precies 60 minuten had ik 44 kilometer en 749 meter gereden. Natuurlijk trots op het resultaat. Maar misschien nog wel veel meer trots op mijn team die er voor gezorgd heeft dat er zo veel aandacht voor was. De sponsoren die het allemaal mogelijk hebben gemaakt en al die mensen die voor een geweldige sfeer gezorgd hebben rondom de wielerbaan van Alkmaar! 

Het seizoen ging nu pas beginnen. Een aantal dagen herstellen van het avontuur op de wielerbaan om snel daarna met de triathlonbond naar Portugal te vertrekken voor een trainingsstage.  Vanaf april startte de Nationale en internationale wedstrijden wat zorgde voor het wedstrijdritme en dit verliep super! De maximale score bij de belangrijke Wereldbeker wedstrijden,  een zeer snel NK tijdrijden (43,6km/h) en leuke Nationale criterium mede voor de promotie van de sport. Een bijzondere week in Oostenrijk voor de Handbikebattle waar meer dan 100 ‘nieuwe handbikers’ de Kaunertaller Gletcherstrasse op reden, hier had ik een ondersteunende rol. De maand augustus verbleef ik samen met Martin van der Pol (wielrenner teamNL) in de bergen rondom Livigno. Een hoogtestage om ons maximaal voor ter bereiden op het laatste deel van het seizoen. 

1 september startte ik de WK triathlon in Lausanne. Een zeer selectief fietsparkoers welke ik al had verkend eerder in het jaar en een parkoers waar ik wel ‘vrolijk van werd’. Blij dat de vorm ook daar was zo kort op de hoogste stage. Van start tot finish had de concurentie geen kans en zo mocht ik mijn vierde Wereldtitel paratriathlon winnen! Twee weken later van start voor het WK handbiken in eigen land! Met de hoogste snelheid ooit, won ik de Wereldtitel tijdrijden, gemiddeld 44,4 km/h. Twee dagen later won ik de sprint van de kopgroep en behaalde ik mijn zesde WK titel handbiken! Mooi om ook nog te noemen: Martin behaalde met zilver (C5) zijn eerste WK podium, we hebben iets goed gedaan in Livigno 😉 Het was ook een gek WK omdat dit de eerste keer was dat mijn moeder niet meer langs de baan stond (Ons te vroeg moeten verlaten wegens de bekende, oneerlijke ziekte). Maar extra waardevol dat ze mijn vorig jaar in Italië wel als eerste over de streep zag gaan en deze herinnering koester ik!

Foto: Mathilde Dusol

Met een nieuwe parkoers record bij de Berlijn marathon en de eindwinst op Mallorca tijdens een 4-daagse etappe wedstrijd kwam het seizoen ten einde en is het tijd voor rust. 

Mede wegens het vele reizen besloten om deze vakantie lekker thuis te blijven. Heerlijk om lekker bezig te zijn met klusjes wat er normaal nooit van komt. En de fiets? Die raak ik heel weinig aan, maar als er dan toch een zonnetje doorkomt, kan ik het niet laten 😉 

Binnenkort een vooruitblik om mijn planning voor seizoen 2020! 

Fotostudio Enjoy – Ingrid van Heteren
Related Post