De winter maakt plaats voor de start van het seizoen!

1 april 2019

Het einde van de winter is in zicht! Toch vind ik de winter zeker geen vervelende periode. De perfecte tijd om ‘de puzzel weer verder in elkaar te leggen’ Waar is nog ruimte voor verbetering en hoe gaan we dit zo goed mogelijk verbeteren? Gelukkig mocht ik ook twee keer de zon op zoeken op het Spaanse eiland Lanzarote en in het Portugese Rio Maior. Hier verbleef ik met het Nationale para-triathlon team en dit was allemaal super goed geregeld! Dank aan de NTB (coaches Bas en Jelmer) en de atleten voor deze goede trainingsstage wat zeker heeft bijgedragen aan een sterke basis voor seizoen 2019! 

vlnr: Koen de Leeuw, Geert Schipper, Maurits Morsink, Daniel de Knegt, Margret Iedema, Jelmer van Waveren, Matthijs Schakel, Jetze Plat, Bas de Bruin

 Natuurlijk ook de gave ‘kick-off’ met het Werelduurrecord handbiken (44,749km) maar ook met een ‘klopje’ van twee seconden bij een tijdrit op Lanzarote half februari, wat mij scherp houdt. Samen met mijn team hebben we weer mooie stappen kunnen zetten en ben ik erg gemotiveerd voor het komende seizoen waar kwalificitie voor Tokio 2020 centraal staat. 

Persoonlijk vindt ik het altijd een beetje nutteloos om te roepen dat ik  enorm veel progressie heb geboekt. Dit moet ik namelijk maar laten zien op de belangrijke wedstrijden dit jaar. Daarnaast is enorm veel progressie haast ook onmogelijk, zoveel jaren aan trainingen zorgen ervoor dat de stapjes telkens kleiner worden maar misschien juist daarom des te mooier. Ik heb zin in de klassieke opbouw van het seizoen. Eerst twee wedstrijden in Nederland, gevolgd door een internationale wedstrijd met daarna het eerste belangrijke deel van het seizoen. Dit zijn drie World Cup wedstrijden in Europa waarvan één triathlon en dus twee handbike wedstrijden. Tijdens het reizen voor deze wedstrijden zal ik tevens het WK parkoers voor de triathlon verkennen in het Zwitserse Lousanne. We gaan er wederom alles uithalen en hoop natuurljik ook op alle steun van u als volger! In de kalender kunt u uiteraard ook mijn hele wedstrijdschema voor 2019 zien. 

#2020FOCUS !  

Wanneer je in het voorseizoen een nieuwe PR wheelt (looponderdeel triathlon)
op de 5 kilometer in 10m31s.
Related Post